Het begin is er.
Het begin is er. Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe McDonald's Hilversum wordt langzaam zichtbaar

Bedrijven

HILVERSUM - De bouw van de nieuwe McDonald's aan de Vreelandseweg is nu de vakantie voor bouwend Nederland erop zit deze week echt begonnen. De staalconstructie staat inmiddels. Over drie of vier maanden gaan de deuren open.

Daarmee is duidelijk dat tegenstanders van de komst van de fastfoodketen, die tevergeefs de rechter verzochten een streep door de bouw te zetten, hun verzet hebben gestaakt en dus niet naar de Raad van State zijn gestapt. "Sportief van ze", vindt terreineigenaar Roelof van Bruggen. "Al was het met de uitspraak van de rechter, die ons op alle punten gelijk gaf, niet oprecht geweest als zij naar de Raad van State waren gegaan."

Net als Van Bruggen neemt ook Erik Abbenhues, verantwoordelijk voor het onroerend goed van McDonald's, woensdagmorgen een kijkje bij de werkzaamheden. "Het begint wat te worden", constateert hij. Ook hij is, net als Van Bruggen, opgelucht over de uitspraak van de rechter en blij met de reactie van het verzet. "Het is vervelend wanneer mensen wrok koesteren en de rechtspraak bekritiseren. Daar merk ik nu niets van."

Aan de bouwwerkzaamheden is te zien waar het terras komt en hoe groot het restaurant straks is. Ook wordt duidelijk hoe automobilisten bij de McDrive moeten komen en waar zij eventueel hun vierwieler kunnen parkeren. De ondergrondse parkeergarage telt 47 parkeerplaatsen, daarboven zijn nog eens zo'n dertig plekken.


Uit de krant