Vorig jaar trokken de Open Studio Dagen 30.000 bezoekers. Dat was een record.
Vorig jaar trokken de Open Studio Dagen 30.000 bezoekers. Dat was een record. Foto: Bastiaan Miché

De internationale ambities van de Dutch Media Week

Cultureel

HILVERSUM De rek is er nog lang niet uit voor de Dutch Media Week. Directeur Herman Dummer verwacht van 6 tot en met 13 september 50.000 bezoekers te mogen verwelkomen in Hilversum. En daar blijft het niet bij, want het evenement heeft internationale ambities. Die moeten de komende jaren gestalte gaan krijgen.

Voorzichtig begint de Dutch Media Week daar al mee. Nieuw op het programma van deze tweede editie, de bredere opvolger van de Open Studio Dagen, is de Mobile Movie Days. Vanaf woensdag 6 september wordt er meerdere dagen aandacht besteed aan films en documentaires die met de mobiele telefoon zijn gemaakt.

iPhone Filmfestival
Dit idee is afkomstig van Ruud van Gessel. De workshops en masterclasses vinden plaats in Museum Hilversum. Voor dit evenement komt Ruben Kazantsev naar Hilversum. Hij is degene die zes jaar terug al is gestart met een iPhone Filmfestival in de Verenigde Staten.

Etiket
Dit is de eerste aanzet tot een internationaal evenement. De naam Dutch Media Week bekt natuurlijk ook al anders dan de Open Studio Dagen. Hoe en wanneer het mediafestival in Hilversum precies het internationale etiket krijgt opgeplakt, weet Dummer niet. Dat het op den duur een internationaal karakter krijgt, is wat hem betreft een zekerheid.

Vijfjarenplan
Verder groeien is wat Dummer voor ogen heeft. Inmiddels heeft hij in samenwerking met de gemeente een vijfjarenplan opgesteld, weet hij zich voor de komende drie jaren financieel gesteund door Stadsfonds Hilversum en ziet hij nog altijd mogelijkheden om het jaarlijks terugkerende evenement door te laten ontwikkelen.

Niet dringen
"Het Mediapark en Hilversum zijn groot. Het is bij de Open Studio Dagen ook nog echt niet dringen", aldus de directeur. Vorig jaar kwamen er bijna 30.000 mensen naar de Open Studio Dagen. Dat was een nieuw bezoekersrecord. Dit jaar zet Dummer in op een toename van 20.000 bezoekers gedurende de hele week.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant