Onder toeziend oog van alle aanwezigen verricht wethouder Van Henten de openingshandeling.
Onder toeziend oog van alle aanwezigen verricht wethouder Van Henten de openingshandeling. Foto: Bob Awick

Plan Godelindehof 'dankzij kritiek alleen maar mooier'

Buurt / wijk

LOOSDRECHT - "Ook voor de gemeente is dit een lang proces geweest. Ik ben heel blij dat we dit kunnen realiseren, vooral voor de bewoners van de oude Godelindehof." Dat vertelt wethouder Betske van Henten van Wijdemeren bij het officiële en feestelijke startmoment van de bouwwerkzaamheden in Nieuw-Loosdrecht.

Het bouwproject Godelindehof vordert met grote stappen, zegt projectleider Paul Stam van bouwbedrijf BV Intersell. "Het sloop- en grondwerk is gereed en ook de funderingspalen zijn geboord. En nu kunnen we de fundering storten. Dat willen we onder het genot van een hapje en drankje vieren."

In het nieuwe tien meter hoge complex is ruimte voor veertig zeventig vierkante meter grote woningen; twee keer zo veel en dubbel zo groot als het oude gebouw. Jarenlang voerden de oudere bewoners een strijd om het verpauperde pand te laten vervangen door woningbouwvereniging Wijdemeren.

Verzet
Buurtbewoners kwamen echter in verzet, omdat zij de plannen te massaal en niet passend in de omgeving vonden. Bovendien zou de parkeerdruk te veel toenemen. Uiteindelijk ging de gemeenteraad van Wijdemeren, nu een jaar geleden, akkoord met de plannen. Er is immers een nijpend tekort aan sociale huurwoningen binnen de gemeente.

Aanvaardbaar
Omwonenden stapten daarom naar de Raad van State. Die verwierp echter al hun bezwaren. De gevolgen voor de omgeving - en dus ook de parkeerdruk - van het nieuwbouwproject zouden aanvaardbaar zijn. Daarbij meende de Raad dat het hier om een stedelijke omgeving gaat. Dan is het een kwestie van inschikken en enige overlast accepteren. En dus kon woningbouwvereniging Wonen Wijdemeren dit voorjaar al beginnen met de sloop.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant