Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

City-stoelen te koop, opbrengst naar goed doel

Cultureel

Hilversum - De 600 bioscoopstoelen die nog in het binnenkort te slopen City-theater staan, mogen weg. Liefhebbers kunnen ze op 4 oktober tegen een kleine vergoeding ophalen. De opbrengst gaat naar Leergeld Hilversum-Wijdemeren.

Eliza Vastgoed, dat schuin tegenover het City-theater aan de Herenstraat is gevestigd, gaat het City-theater vanaf oktober slopen om er plaats te maken voor een appartementsgebouw van vijftien woningen met een commerciële plint op de begane grond. Eind 2018 moet het project opgeleverd zijn.
In de zalen staan nog zo'n 600 bioscoopstoelen, in de bekende dieprode kleur. Die moeten er vóór de sloop uit en Eliza Vastgoed stelt ze beschikbaar voor iedereen die nog een stukje Hilversumse filmhistorie in huis wil halen.

"Als betrokken Hilversumse onderneming willen we graag iets terugdoen voor de Hilversumse gemeenschap", aldus directeur Casper Landeweerd van Eliza Vastgoed. "We vergeten misschien soms dat zaken die voor veel kinderen heel normaal zijn, voor kinderen uit armere gezinnen onbereikbaar zijn. Met deze sponsoractie voor Leergeld willen we daar iets aan doen."

Reserveren

Wel vraagt Eliza Vastgoed de ophalers om vooraf 10 euro per stoel te doneren aan Leergeld Hilversum-Wijdemeren. Deze stichting wil voorkomen dat kinderen uit gezinnen met weinig geld sociaal worden uitgesloten doordat er geen geld is voor zaken als schoolreisjes en sportclubs. Omdat de stoelen per twee aan elkaar vastzitten, kunnen ze voor 20 euro per tweetal worden gereserveerd.

Geïnteresseerden kunnen hun stoelen reserveren en tegelijk de donatie overmaken via de Facebookpagina van Eliza Vastgoed. De stoelen kunnen dan op woensdag 4 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur worden opgehaald. Gereedschap kan thuis blijven: de organisators schroeven de stoelen vooraf los.
 

Uit de krant