Angela Groothuizen.
Angela Groothuizen. Foto's: Bastiaan Miché
UPDATE

Veel publiek ziet mooie beelden bij Dudok in Concert

Cultureel

HILVERSUM - Zo'n 1500 liefhebbers waren vanavond naar het Dudokpark gekomen om te genieten van Dudok in Concert. Optredens waren er onder meer van Angela Groothuizen, Fresku en Frank Boeijen. 

Het was de tweede keer dat het evenement, mede bedoeld om te laten zien wat voor kwaliteit (media) Hilversum in huis heeft, plaatsvond. Vorig jaar was het concert de afsluiting van 100 jaar Dudok, nu is het start van de Dutch Media Week. 

Naast de eerder genoemde artiesten traden 3Js, Fresku, Julia Zahra, Boris en (met Hilversum 3 van Herman van Veen) het 125 zangeressen tellende Gooise vrouwenkoor. Ook was er een rol weggelegd voor het Metropole Orkest, al was het jammer dat deze niet zichtbaar was voor de aanwezigen maar 'verstopt' zat in het raadhuis.

Beeldmaker en radio-dj Ruud de Wild trad op als 'verhalenverteller' de gevel van het raadhuis van Hilversum opnieuw in te kleuren.

Dat laatste vond ook wethouder Wimar Jaeger (van onder meer media en cultuur). Toch zag hij de drie 'kernwaarden', zoals hij omschrijft, van Hilversum tijdens dit evenement duidelijk naar voren komen: architectuur, media en muziek. "Het is onvoorstelbaar als je ziet waar we als Hilversum technisch toe in staat zijn." 

Update
De uitzending was live te volgen op NPO1. Volgens Stichting Kijkonderzoek zagen 700.000 mensen het concert op televisie. Vorig jaar haalde het programma 618.000 kijkers. Inclusief uitgesteld kijken kwam het totale aantal kijkers toen uit op circa een miljoen. Het concert is tot 14 september in 3D te zien in de pop-up bioscoop in Beeld en Geluid in Hilversum.

Uit de krant