De rotonde is weer open voor autoverkeer, de bypass is nog dicht.
De rotonde is weer open voor autoverkeer, de bypass is nog dicht. Foto: Bastiaan Miché

Ondernemers blij met vernieuwd Gooilandplein, maar...

Buurt / wijk

HILVERSUM - Of de vernieuwde rotonde op het Gooilandplein de verkeersellende op dat punt ook maar enigszins kan oplossen is ook voor de ondernemers in de Emmastraat de grote vraag. Blij zijn ze in ieder geval met het feit dat ze weer bereikbaar zijn.

Het autoverkeer kan sinds deze week weer vanaf de Langestraat via de rotonde (nog wel op de oude manier) de Emmastraat op. De daarvoor ingerichte bypass langs Gooiland is namelijk nog niet klaar, net als de Schapenkamp tussen de rotonde en de Beatrixtunnel. Dat gedeelte dient net als de los- en laadplek voor Gooiland als opslagplek voor de verschillende materialen. Over pakweg twee weken is de bypass gereed, aldus een gemeentewoordvoerder. De inrichting van de straks groene rotonde begint - vanwege het plantseizoen - in december.

De verschillende ondernemers in de Emmastraat, die in het verleden zich met succes verzetten tegen de komst van tweerichtingsverkeer in hun straat, zijn blij met het voorlopige eindresultaat. Wel kijken enkelen van hen terug op een 'dramatisch hoogseizoen', zoals eigenaar Stefan Vos van Kings IJscafé het omschrijft. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant