Bij de Open Monumentendag van vorig jaar gaf Flight Deck 53 uitleg over de plannen voor het trampolinepark.
Bij de Open Monumentendag van vorig jaar gaf Flight Deck 53 uitleg over de plannen voor het trampolinepark. Foto: Bastiaan Miché

'In de Clemenskerk moet iets komen, maar niets van deze omvang'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Nee, de buurt is niet tegen de komst van bedrijvigheid in de Clemenskerk. Sterker nog, daar moet een goede invulling voor gevonden worden. De komst van het indoortrampolinepark is dat totaal niet. De omvang past niet in de buurt en gaat voor heel veel overlast zorgen. Met 24 bezwaarschriften tegen de vergunning geven de bewoners een sterk signaal af.

"Wie zet er nou zo'n groot evenement in zo'n buurt? Hoe verzin je 't!", aldus bewoonster Ineke Bomhof. De Hilversumse krijgt bijval van buurtbewoners Daan van Alkemade en Jennie Fuhrie. De overlast waar zij en hun buren straks mee te maken krijgen als er duizenden bezoekers per jaar naar de Bosdrift 53 komen om lekker te gaan springen, is niet te overzien. Geluidsoverlast, een nog groter parkeerprobleem, meer gasdampen. Kortom: een enorme aantasting van de leefbaarheid in deze arbeiderswijk.

Van Alkemade zegt dat de dynamiek en het ritme van de buurt hevig ontregeld worden als Flight Deck 53 zich mag gaan vestigen in de leegstaande kerk. Volgens de Hilversummer wordt de wijk nu al maximaal belast wat betreft het verkeer. De auto parkeren in de Leliestraat is nu al een crime en het verkeer op de Bosdrift raast de hele dag door. Vanaf 18.00 uur neemt de drukte af, keert de rust langzaam terug en is het tot 7.00 uur stil.

"Deze onderneemster (Saskia de Wit, red.) doorbreekt dat patroon op brute wijze", meent Van Alkemade. Om tot 30.000 bezoekers in het eerste jaar te komen en later nog meer, moeten de openingstijden behoorlijk ruim zijn. Tot diep in de avond kunnen de bezoekers naar alle waarschijnlijkheid komen springen in de kerk. "Dat is dus het einde van de dynamiek en de rust in de buurt", aldus de Leliestraat-bewoner.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant