De veertien woningen.
De veertien woningen. Foto: Gemeente Hilversum

Plan voor veertien woningen 's Gravelandseweg

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voor het al jarenlang braakliggende bedrijventerrein aan de 's Gravelandseweg is een nieuw plan voor veertien nieuwe twee- onder-één kapwoningen ontwikkeld. Het gaat om het voormalige bedrijfsperceel dat ligt tussen de Hooge Naarderweg en de 's Gravelandseweg ter hoogte van het raadhuis.

Dat schrijft wethouder Niolien van Vroonhoven aan de gemeenteraad. Wie het verzoek heeft ingediend, maakt zij echter niet bekend. Dit plan betreft een particulier initiatief. 

Van Vroonhoven noemt de herontwikkeling van bedrijfsdoeleinden naar woningbouw 'een stedenbouwkundige verbetering ten opzichte van de huidige planologische situatie'. Het bouwvlak, dat nagenoeg het gehele perceel beslaat mag volledig worden bebouwd met een hoofdgebouw van acht meter hoog.

"Daarbij geldt wel een minimale afstand van de erfgrens van 3,5 meter", schrijft de wethouder. "De invulling sluit aan op de directe woonomgeving in gebruik, bebouwingsdichtheid, bouwhoogte en - volume en vergroening. Daarnaast wordt ook een zichtas richting het raadhuis mogelijk gemaakt. Er wordt voldaan aan de parkeernorm voor het gebied."

Eventuele tegenstanders hebben nu zes weken de tijd om te reageren op het ontwerpbestemmingsplan, dat ter inzage ligt bij de gemeente.

Uit de krant