Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

McDonald's Hilversum eind november open

Bedrijven

HILVERSUM - De nieuwe McDonald's aan de Vreelandseweg in Hilversum opent eind november de deuren. Het restaurant zorgt voor honderd nieuwe arbeidsplaatsen, meldt de fastfoodketen vandaag. 

Het McDonald's restaurant biedt met 595 vierkante meter ruimte aan zo'n 180 gasten om in het restaurant te eten. Ook alle duurzaamheidsinitiatieven worden in dit restaurant toegepast; zoals LED-verlichting in het gehele restaurant, watervrije urinoirs en low-oil friteuses.

Daarnaast is het restaurant voorzien van zonnepanelen en warmtepompen en door middel van warmteterugwinning wordt de overtollige warmte uit de keuken hergebruikt. Dit restaurant wordt ook uitgerust met een McCafé. Op het moment van opening zijn er dan ruim veertig McCafé's in Nederland. In het McCafé kunnen gasten bij een koffiecounter kiezen uit verschillende nieuwe koffievariaties en een uitgebreid assortiment aan lekkernijen voor bij de koffie.

De komst van de nieuwe Mac leidde tot veel verzet vanuit de buurt. Bewoners vrezen nog altijd veel verkeersoverlast en rotzooi op straat. Uiteindelijk gaf een nipte meerderheid van de Hilversumse gemeenteraad de voor de bouw verklaring van geen bedenkingen. Ook de rechter - waar de bewoners vervolgens hun gelijk probeerden te halen - gaf McDonald's groen licht om te bouwen. 

Uit de krant