Ria de Jong toen zij een Koninklijke onderscheiding ontving.
Ria de Jong toen zij een Koninklijke onderscheiding ontving. Archieffoto: Bastiaan Miché

Ria de Jong raadslid Hart voor Hilversum

Algemeen

Hilversum - De lokale partij Hart voor Hilversum heeft een toch wel heel bijzondere opvolger weten te vinden voor het onlangs overleden raadslid Louis van Leeuwen. Niemand minder dan Ria de Jong - Schrijvers neemt zijn raadszetel over.

De 59-jarige De Jong kan worden gezien als iemand met het hart op de goede plaats. Eerder dit jaar ontving de Hilversumse, zelf moeder van een zwaar gehandicapte volwassen dochter, een koninklijke onderscheiding voor haar onvermoeibare inzet als mantelzorger.

Ook is ze al jaren de drijvende kracht achter de Stichting Funtours die mensen met een meervoudige beperking mee uit neemt en is zij de spil van Mantelzorgkoor 'De Lichtpuntjes'. Naast haar drukke bezigheden als mantelzorger en vrijwilliger is Ria ook nog eens een actief lid van de Vereniging tot Behoud van Anna's Hoeve.

De Jong zou graag zien dat er beter wordt omgegaan met de natuur, en dat de WMO en het Sociaal Plein laagdrempeliger worden gemaakt: "Mensen die hierop een beroep moeten doen zouden daar met open armen moeten worden ontvangen. Nu maakt de bureaucratie het systeem veel te onduidelijk en klantonvriendelijk. Ik hoop daar als raadslid van Hart voor Hilversum iets aan te kunnen doen."

"Ik ben ontzettend trots dat Ria onze fractie komt versterken", aldus HvH-fractievoorzitter Karin Walters. "Ze belichaamt namelijk alles waar Hart voor Hilversum voor staat: ze is sociaal, maatschappelijk betrokken en oprecht begaan met ons dorp en al haar inwoners. Als echte Hart-voor-Hilversummer is Ria het oog en oor van haar buurt, en zorgt ze ervoor dat problemen worden benoemd en opgelost." 

Toen burgemeester Pieter Broertjes Ria de Jong afgelopen april benoemde tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, roemde hij haar als hét grote voorbeeld voor de solidaire samenleving. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 september zal de burgemeester De Jong opnieuw toespreken. Dit keerom haar te installeren als raadslid.

Uit de krant