Het Groene Buurtfestival wordt gehouden in de Riebeecktuin.
Het Groene Buurtfestival wordt gehouden in de Riebeecktuin. Foto: Bastiaan Miché

Buurtfestival voor groenliefhebber

Buurt / wijk

HILVERSUM - Als je van groen, beestjes, gezonde voeding en tuinieren houdt, dan is het misschien verstandig om zaterdag 23 september een bezoek te brengen aan Het Groene Buurtfestival. Daarvoor moet je dan in de Riebeecktuin zijn. Deze locatie is van 14.00 tot 19.00 uur de thuishaven van dit nieuwe evenement.

Urban Farming035 heeft het initiatief genomen om het Groene Buurtfestival op te zetten. Op het programma staan zaterdag verschillende activiteiten, zoals workshops, tuinklussen, eten en drinken. Ook aan de kinderen is gedacht. Naast een vol groen programma hoopt de organisatie dat ook buurt- en dorpsgenoten elkaar hier ontmoeten en gezamenlijk plezier hebben tijdens dit gratis festival.

"Wij willen laagdrempelig zijn en mensen aansporen samen iets moois neer te zetten", zegt Urban Farming035 over het doel van het festival. Dat moet dan gebeuren tijdens de verschillende activiteiten die al zijn aangemeld. Denk hierbij aan knutselen met natuurmateriaal, (glutenvrije) pannenkoeken bakken, tuinborden timmeren en verven en een rondleiding op de tuin.

De organisatie is nog op zoek naar meer mensen of organisaties die een activiteit willen verzorgen. Meer gegevens zijn te verkrijgen via het mailadres: info@urbanfarming035.nl. Of kijk op de Facebookpagina van het Groene Festival.

Alle activiteiten van het nieuwe festival in Hilversum vinden plaats in de Riebeecktuin. Deze tuin is gelegen achter de flats tussen de Van Riebeeckweg, de Van Linschotenlaan en de Jacob van Heemskerkstraat.

De Riebeecktuin is onderdeel van een buurtpark. Hier staan bijvoorbeeld speeltoestellen, twee picknicktafels en een paar losse bankjes. Op dit moment staan er ongeveer twintig moestuinbakken en een minikas.

Uit de krant