Broertjes ontving het beeldje uit handen van Carla Kuijpers.
Broertjes ontving het beeldje uit handen van Carla Kuijpers. Foto: PAX

Waardering voor Hilversum in Vredesweek

Politiek

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes heeft woensdag de zogenaamde 'PAX Duif' mogen ontvangen. Vredesorganisatie PAX geeft hiermee een blijk van waardering voor de inzet van de gemeente in de Vredesweek.

De gemeente Hilversum houdt tijdens de landelijke Vredesweek van 18 tot 24 september voor de eerste keer een Hilversumse Vredesweek en neemt hieraan actief deel met een programma voor jong en oud, vindt PAX.

De overhandiging van de PAX Duif vond plaats tijdens het scholierendebat in het raadhuis. Carla Kuijpers van de Raad van Toezicht van PAX, overhandigde het beeldje gemaakt van olijfbomenhout aan de burgemeester. "Wij leven in een land waar al ruim zeventig jaar geen oorlog meer is", aldus Broertjes. "Wij denken dat dit vanzelf gaat, maar dat is niet zo. Hiermee laten wij zien dat Hilversum niet alleen een gemeente is die stenen versjouwt en rotondes aanlegt, maar dat wij ook morele aspecten in de samenleving belangrijk vinden."

Tijdens de vredesweek zetten mensen in het hele land zich in voor vrede, verbinding en saamhorigheid. In Hilversum werkt de gemeente samen met maatschappelijke partners zoals het A. Roland Holst College en Comenius College,  Vrijzinnige Geloofgemeenschap De Kapel, Stichting als een Lopend Vuurtje, de Bibliotheek Hilversum en Versa Welzijn. En zo zijn er nog meer partners die mee hebben gewerkt om deze Vredesweek een succes te maken.

De PAX Duif is een nieuw initiatief van vredesorganisatie PAX, die opvallende vredesprojecten door het hele land een blijk van waardering wil geven. De projecten die een PAX Duif ontvangen, zijn mede geselecteerd door Vincent Bijlo, cabaretier en Ambassadeur van PAX.

Uit de krant