Afbeelding
Foto: Politie

Inbreker loopt tegen de lamp

Politie

HILVERSUM - Door een DNA hit op een zaklamp heeft de recherche een 18-jarige man uit Naarden aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Diepdaalse Drift in Hilversum.

De inbraak vond plaats op donderdagnacht 27 juli dit jaar. De bewoners zijn op dat moment met vakantie. De inbreker doorzoekt het hele huis en vertrekt met buit. De volgende ochtend ontdekt een buurtbewoner dat er is ingebroken in de woning en belt de politie.

Tijdens het onderzoek in en rond de woning ontdekt de politie sporen van de inbreker. Ook treft men een mogelijk gebruikte zaklamp, die nog brandend op de grond ligt. Een rechercheur van de Forensische Opsporing kan een speekselmonster van de zaklamp afnemen. Dit monster is ingestuurd naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut).

Dinsdag 26 september kreeg de recherche de uitslag van dit onderzoek: een volle match met een 18-jarige jongen uit Naarden. Woensdag is deze verdachte buiten heterdaad aangehouden in zijn woning. Het onderzoek naar de verdachte gaat verder.

Uit de krant