Jasper van de Heuvel (links) kwam zaterdag 25 minuten in actie.
Jasper van de Heuvel (links) kwam zaterdag 25 minuten in actie. Foto: Bastiaan Miché

Ervaren Jasper van de Heuvel wil van waarde zijn voor het jonge Altius

Sport

Hilversum - Het was ook voor Jasper van de Heuvel een metamorfose. Vijftien jaar speelde de geboren en getogen Hilversummer in het groen en wit van FC Hilversum. Afgelopen zaterdag stond de 33-jarige routinier in het oranje en zwart van Altius op het veld: "Ja, dat is inderdaad heel wat anders".

Jasper van de Heuvel kwam pas 25 minuten voor het eindsignaal in het veld: "Ik ben net teruggekomen van vakantie op Ibiza en heb afgelopen week slechts twee keer getraind. Begrijpelijk dat ik nog geen hele wedstrijd speelde."
Succes was er nog niet. De eerste competitiewedstrijd, afgelopen zaterdag thuis op echt gras tegen Waterwijk, werd met 1-3 verloren.

De overstap van de voormalige aanvoerder van Hilversum naar Altius mag verrassend worden genoemd. Van de Heuvel geeft aan niet voor een paar badslippers van club te zijn gewisseld, zoals trainer Erik Sackers van FC Hilversum vorige week in deze krant opmerkte. "Vorig jaar december heb ik Hilversum al laten weten dat ik aan het einde van het seizoen ging stoppen. Ik kreeg het steeds drukker in de eigen zaak in klimaatbeheersing die ik samen met mijn vader run. Zakelijk hebben we een zware periode achter de rug en ik had geen plezier meer in het voetballen bij Hilversum."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant