Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Mensen met elkaar verbinden in Baak'

Bedrijven

HILVERSUM De indeling van Baak zit strak in zijn hoofd. Als Baki Cinar door het nog lege pand aan de 's-Gravelandseweg 10 loopt, geeft hij haarfijn aan wat waar komt in zijn culinaire lunchlokaal, waarvan hij hoopt eind november de deuren te openen. Wat hij ook duidelijk voor ogen heeft, is wat hij wil met zijn onderneming: een klein stukje van de wereld beter maken door mensen met elkaar te verbinden.

In de mailbak zit al een tijdje een samengevat businessplan van Cinar. Vaak zijn dit soort opgeschreven plannen verhalen waar je je doorheen moet worstelen. Bedoeld voor de bankmedewerker. In dit geval is het meer een autobiografie in een notendop.

Inkijk
In nog geen vijf pagina's legt de 33-jarige ondernemer uit hoe hij Baak wil exploiteren, wat zijn doelgroepen zijn en de openingstijden, maar krijg je als lezer een zeer persoonlijke inkijk in zijn geschiedenis. Zakelijk én privé.

Tiener
Cinar is een bekend gezicht in het centrum. Als tiener begon hij in Café De Doelen en later was hij onder meer manager bij Vida en tot voor kort nog bij Doppio. Nu is het moment gekomen om op eigen ondernemersbenen te gaan staan.

Reflectie
Baak, zoals vrienden hem steevast noemen en wat nu de naam is van zijn onderneming, is een bundeling van alles wat hij heeft meegemaakt. Zijn zaak is een reflectie van de man en de ondernemer die hij nu is.

Edisonstraat
De puzzelstukjes van wie hij is en waar hij naartoe wil in het leven zijn op hun plek gevallen. Dat was zeker geen gemakkelijke zoektocht, geeft Cinar aan. Hij laveerde veelal tussen meerdere culturen. Hij is opgegroeid in een Turks gezin op de Edisonstraat, waar hij van jongs af aan in aanraking kwam met verschillende culturen.

Horecavak
Op school, op voetbal en bij zijn eerste baantjes had hij ook Nederlandse vrienden gemaakt. Toen hij bij De Doelen begon te werken, waar hij zijn eerste horeca-ervaring opdeed, ging er een wereld voor hem open. "Ik realiseerde mij dat dit een wereld was die ik nog niet kende en dat het horecavak mij heel erg aansprak."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant