Aan het begin van het jaar werd Noah door alle Hilversumse voetbalclubs bedolven onder de knuffels.
Aan het begin van het jaar werd Noah door alle Hilversumse voetbalclubs bedolven onder de knuffels. Foto: Jeroen van den Hoek

Hilversums voetbal opnieuw in actie voor Noah

Mensen

HILVERSUM De voetbalschoenen worden woensdag 18 oktober ondergebonden. Het Hilversumse elftal neemt het op het terrein van HSV Wasmeer op tegen SV Huizen. Wie deze wedstrijd wint, is totaal niet belangrijk, want het doel van deze teams is om zo veel mogelijk geld voor Noah van den Hoek op te halen.

Warmte, verbondenheid en vriendschap staan woensdag centraal. De Hilversumse voetbalclubs mogen dan in sommige gevallen elkaars concurrenten zijn in de competitie, zoals FC Hilversum en Olympia'25 vorige week zaterdag bewezen, maar als het om wezenlijke zaken gaat dan vormen zij één front. Daarom verschijnen voetballers van twee bovengenoemde clubs en OSO, Victoria, 't Gooi, Wasmeer, Altius, BZC'13 én SV Loosdrecht woensdag op van Sportpark Anna's Hoeve.

Knokken
Samen met tegenstander SV Huizen spelen zij een potje voor het goede doel. Het gaat om de nazorg van Noah van den Hoek, de vierjarige zoon van BZC3-voorzitter Jeroen van den Hoek. Het jongetje heeft vanwege een hart- en leverafwijking meer in het ziekenhuis gelegen dan dat hij thuis bij zijn ouders was. Lang heeft hij moeten knokken voor zijn leven.

Inzameling
Toen William Puyk eind 2016 lucht kreeg van het verhaal heeft hij via de Facebookpagina Voetbal Hilversum een inzamelingsactie gehouden. In maart verzorgde hij met Alexander de Nooij en William Manuputty een benefietduel tussen een delegatie Hilversumse voetballers en de Ajax-amateurs.

Verlofdagen
Maar de situatie van Noah is nog altijd broos, laat Puyk weten. Nog steeds loopt de familie het ziekenhuis in en uit. En hoewel de grootste zorgen nu weg zijn, hebben zijn ouders het financieel gezien nog altijd zwaar. Dat komt onder andere door onbetaalde verlofdagen, dure medicijnen en hoge behandelingskosten. "We gaan gewoon voor hen door", klinkt het klip-en-klaar.

Shirts
Bekende Hilversumse amateurvoetballers betreden woensdag vanaf 20.00 uur de grasmat. Voormalig internationaal scheidsrechter Ruud Bossen neemt de fluit ter hand, commentator Ron de Rijk is de omroeper. Tevens kan er geboden worden op shirts van de vier ambassadeurs van het Hilversumse voetbal. Het gaat om Davy Klaassen (Everton), Kevin van Kippersluis (SC Cambuur), Sam Krant (Almere City) en Azor Matusiwa (Jong Ajax).

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant