Het voormalige postkantoor is een van de genoemde plekken op de lijst van mogelijke ontwikkellocaties.
Het voormalige postkantoor is een van de genoemde plekken op de lijst van mogelijke ontwikkellocaties. Foto: Bastiaan Miché

Nog voldoende ontwikkellocaties in Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM Je hoort wel eens dat in Hilversum weinig ruimte meer is waar nog woningen of bedrijven neergezet kunnen worden. Uit een overzicht van wethouder Floris Voorink blijkt dat er voor de komende tien jaar nog voldoende ontwikkellocaties zijn binnen de gemeentegrenzen.

In totaal heeft de wethouder 43 locaties op zijn lijst, die Voorink een momentopname noemt, staan. De VVD'er had de politiek beloofd met een overzicht te komen van mogelijke ontwikkellocaties in Hilversum.

Connexxion
In het overzicht staan plekken waar al planvorming loopt of waar deze in de nabije toekomst zou kunnen starten. Het voormalige Connexxionterrein aan de Larenseweg, het circusterrein aan de Diependaalselaan, de Eemnesseweg 7a (waar Theater Achterom zat), het AVRO-complex aan de 's-Gravelandseweg, Zonnestraal, de zwembadlocatie Crailo en het braakliggend terrein ernaast, het oude postkantoor aan de Oude Torenstraat en het Mediapark staan bijvoorbeeld op de lijst.

Vele factoren
"Echter of locaties uiteindelijk daadwerkelijk tot ontwikkeling komen is van vele factoren afhankelijk", is het voorbehoud dat Voorink maakt. Daar voegt hij nog een duidelijke opmerking aan toe. "Het opnemen van een locatie op deze lijst is geenszins te beschouwen als instemming met of overeenstemming over een ontwikkelingsrichting of -condities. 

Uit de krant