De deelnemers dit seizoen.
De deelnemers dit seizoen. Foto: Museum Hilversum

'Het Perfecte Plaatje' in Museum Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Museum Hilversum is vanaf 13 december opnieuw het decor van het televisieprogramma 'Het Perfecte Plaatje'. In het programma gaan acht bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan en worden ze beoordeeld door professionals uit het vak.

De initiatiefnemers Museum Hilversum en Canon, hoofdsponsor van het programma, tonen naast de winnende foto's ook weer de meest indrukwekkende 'unseen' foto's. De eerste aflevering is deze week uitgezonden bij RTL 4.

Vorig jaar was de tentoonstelling na de eerste serie van het programma ook al in Museum Hilversum te bekijken. Toen waren er werken van onder meer 'fotografen' Humberto Tan, Kim Feenstra en Marco Borsato te zien. Uiteindelijk bezochten 3859 mensen de tentoonstelling.

De BN'ers die dit seizoen de uitdaging aangaan zijn Tygo Gernandt, Isa Hoes, Monique Smit, Roel van Velzen, Gordon Heuckeroth, Vivian Reijs, Estelle Cruijff en Giel de Winter. De deelnemers doen verschillende foto-opdrachten die beoordeeld worden door de vaste juryleden en professionele fotografen William Rutten en Cynthia Boll. 'Het Perfecte Plaatje' wordt gepresenteerd door Tijl Beckand, de productie is in handen van Talpa Producties.

Volgens directeur Stef van Bruegel van het museum aan de Kerkbrink zorgen 'Het Perfecte Plaatje' en de spannende eindstrijd voor levendige discussies over wat nu een goede foto is, welke foto's een verhaal vertellen, nieuwsgierig maken en soms zelfs weten te verrassen. "In de tentoonstelling dagen we bezoekers uit om anders te kijken. Het brengt bovendien de magie van de media samen met fotografie."

De tentoonstelling 'Het Perfecte Plaatje' wordt op 12 december, na de bekendmaking van de winnaar, officieel geopend. Mogelijk is de winnaar van de serie daarbij aanwezig. De expositie is van 13 december tot en met 1 januari in Museum Hilversum te zien.

Uit de krant