Afbeelding
Foto: Maarten J. Eykman

Gluren bij de Buren in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Het huiskamerfestival Gluren bij de Buren komt in maart volgend jaar voor het eerst naar Hilversum. De organisatie is op zoek naar gastvrije huiskamers en lokale acts.

Het landelijke evenement met inmiddels veertien steden, waaronder nu dus Hilversum, vindt plaats op zondag 11 maart. Lokale podiumkunstenaars van alle ranken en standen maken een podium van de deelnemende huiskamers: de bank is de tribune - het vloerkleed het podium.

Gluren bij de Buren Hilversum wordt georganiseerd voor en door mensen uit Hilversum: de organisatie is op zoek naar gastvrije huiskamers in alle wijken van Hilversum en lokale acts om samen van Gluren bij de Buren Hilversum 2018 een groot succes te maken. Van woonboot tot woongroep, van drie-hoog-achter tot luxe villa en van smartlap tot jazz, van kindertheater tot poëzie: iedereen is welkom om zich aan te melden voor Gluren bij de Buren 2018.

Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn/haar eigen poppodium of mini-schouwburg. Elke artiest speelt tussen 12.00 en 17.00 drie keer in dertig minuten het vloerkleed plat. Uiteraard is het voor artiesten ook mogelijk om in hun eigen huiskamer een optreden te verzorgen.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.glurenbijdeburen.nl. 

Uit de krant