Het kernteam Fairtrade Hilversum.
Het kernteam Fairtrade Hilversum. Foto's: Margôt Brakel

Hilversum officieel Fairtrade Gemeente

Mensen

HILVERSUM - Hilversum staat sinds maandag te boek als zogenaamde Fairtrade Gemeente gekregen. Deze titel geeft aan dat inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid er samen voor zorgen dat er meer eerlijke handel plaats vindt in de gemeente.

Afgelopen twee jaar heeft het kernteam Fairtrade Hilversum, bestaande uit Hilversumse vrijwilligers, hard gewerkt om Hilversum aan alle criteria voor het predicaat Fairtrade Gemeente te laten voldoen. Daarbij hoort onder andere dat er voldoende winkels, bedrijven en organisaties zijn die een aantal fairtrade producten kopen en verkopen, er media aandacht is voor fairtrade in Hilversum en maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt gestimuleerd. 

Het behalen van de titel is overigens niet het eindpunt. Het Kernteam Fairtrade Hilversum wil eerlijke handel in Hilversum blijven stimuleren, bijvoorbeeld door fairtrade winkels, bedrijven en organisaties (de Fairtrade Heroes) onder de aandacht van consumenten te brengen. Maandag is daarom ook een Eerlijke Winkelroute Hilversum geopend. Met een gelijknamige app kunnen mensen zien waar er behalve fairtrade producten ook biologische producten worden verkocht. Deze route wordt ook op papier uitgebracht.

Iedereen kan actief bij de fairtrade campagne aanhaken. Voor meer informatie, kijk op www.fairtradehilversum.nl 

Uit de krant