Broertjes en Van Breugel kijken naar het portret van Marine Le Pen.
Broertjes en Van Breugel kijken naar het portret van Marine Le Pen. Foto: Bastiaan Miché

Trump, Poetin, Le Pen én 'gewone' Hilversummers in raadhuis

Cultureel

HILVERSUM - Niet 'politiek leider die wereldwijd invloed heeft' zou de omschrijving van een wereldleider moeten zijn, maar 'leider die emoties positief kan beïnvloeden, waardoor de wereld niet langer leeft in angst, maar in vrede'. Dat stelt kunstenaar Ad van den Boom bij zijn expositie in het raadhuis.

Vooraf was er nog even de vraag of de tentoonstelling eigenlijk niet in Museum Hilversum thuishoort. Nee, zegt directeur Stef van Breugel tijdens het openingsfeestje. "Dit hoort thuis in het huis van de democratie."

Hilversummer Van den Boom was jarenlang werkzaam in de reclame- en communicatiewereld en vond nu de tijd rijp om zijn eigen verhaal te vertellen, zegt hij. In zijn expositie gaat hij vooral in op het woordje 'angst': de angst voor de ander, de angst om de regie te verliezen, de angst voor wraak en de angst om hoop te verliezen.

"Gedurende een intensief creatief proces kwam ik er uiteindelijk achter dat er eigenlijk niet zoveel voor nodig is om ervoor te zorgen dat mensen in vrede kunnen leven", schrijft de 58-jarige kunstenaar op zijn website. "De belangrijke leiders in deze wereld zouden niet langer moeten inspelen op angst, maar op vertrouwen en saamhorigheid. Met deze serie laat ik zien hoe we de nieuwe wereld kunnen realiseren. De nieuwe wereld bestaat al, we moeten er alleen in durven geloven."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant