Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Minister op bezoek in raadhuis Hilversum

Politiek

HILVERSUM - De kersverse minister van onder meer mediazaken Arie Slob was vandaag opnieuw in Hilversum. Vorige week was hij nog in Villa Vrolik, vandaag bezocht hij het Hilversumse raadhuis. Aan bod kwamen vooral de verschillende ontwikkelingen binnen de media.

Slob sprak met vertegenwoordigers uit de mediawereld en ook burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Wimar Jaeger. Onderwerp was onder andere de ontwikkelingen in de mediasector en de verbindende rol die de gemeente hierin kan en wil spelen.

Zo kwam de brief aan de formateur, die eerder dit jaar door meer dan tweehonderd partijen uit de digitale creatieve industrie is ondertekend, aan de orde. Ook was de doorontwikkeling van het Media Park naar een campus voor werken, leren en beleven in de 'creatieve digitale content industrie' een onderwerp. Ook zijn initiatieven ter bevordering van onderwijsprogramma’s rond mediawijsheid ter sprake gebracht.

Zorgen zijn er binnen de gemeente over de gevolgen van de teruglopende reclame-inkomsten voor televisie. Tevens heeft de gemeente aandacht gevraagd voor een versnelling van verandering in regelgeving, die de sector kan helpen innovatief te blijven. De gemeente vroeg ook aandacht voor haar verbindende rol tussen publieke en commerciële partijen in de media. Een verbeterde samenwerking zou kunnen leiden tot een sterkere positie ten opzichte van de steeds dominantere internationale partijen.

Afgesproken is dat het ministerie en de gemeente onderzoeken hoe tot een gezamenlijke agenda voor innovatie in de sector kan worden gekomen. Gemeente en de minister zoeken daarbij aansluiting de diverse afspraken die in het regeerakkoord staan genoemd (regiodeals).

Uit de krant