Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Holland

HOV-project gaat snel van start

Buurt / wijk

HILVERSUM - De tijden van bezwaar maken en procederen zijn geweest. De hoogwaardig openbaar vervoerverbinding gaat er komen. De provincie Noord-Holland start al snel met de HOV-voorbereidingen.

Maandag 4 december wordt een begin gemaakt van het project dat zeker tot en met 2021 gaat duren. "We gaan nu echt van start", meldde Johan van Alphen van het HOV-project bij een drukbezochte informatiebijeenkomst voor omwonenden in De Riebeeck Galerij.

"Het provinciaal inpassingsplan is vastgesteld. De Raad van State heeft op woensdag 25 oktober uitspraak gedaan. Dat is onherroepelijk. De HOV komt er echt. We merken dat dat besef nog niet is doorgedrongen, maar het gaat echt gebeuren."

De voorbereidingen voor de onderdoorgang op de Oosterengweg staan op de rol. Om ruimte te maken voor de meerlaagse onderdoorgang - er komt een tunnel voor fietsers en daaronder voor het gemotoriseerde verkeer - moeten kabels en leidingen verplaatst worden. Dat is de eerste klus waar de provincie zich mee bezig gaat houden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant