Afbeelding

Megaboete voor verkoop drank via WhatsApp

Politie

HILVERSUM - De gemeente Hilversum heeft afgelopen week een man beboet voor de illegale verkoop van sterke drank in de openbare ruimte. Hij kreeg een boete van 1360 euro omdat hij na een bestelling via WhatsApp, drank vanuit zijn kofferbak verkocht.

Voor de verkoop van sterke drank op bestelling is een vergunning nodig. De man was niet in het bezit van deze vergunning en daarmee in overtreding van de Drank- en Horecawet, meldt de gemeente in een persbericht. Het optreden tegen de man was een gezamenlijke actie van gemeente en politie. Burgemeester Pieter Broertjes: “Deze actie is de start van een strenge aanpak van deze drankkoeriers."

Substantieel probleem
In de regio Gooi- en Vechtstreek is alcoholgebruik onder minderjarige jongeren een substantieel probleem. De verkoop van sterke drank aan jongeren door drankkoeriers is onderdeel daarvan\. Afgelopen zomer leidden deze zogeheten ‘wodkakoeriers’  een aantal keer tot berichtgeving in de media. De aanleiding was de verkoop van sterke drank aan minderjarige jongeren.

Een aantal van deze jongeren belandde in het ziekenhuis als gevolg van overmatig drankgebruik. Naar aanleiding van deze incidenten hebben de gemeente en de politie een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwam onder andere het telefoonnummer van de man die de boete heeft ontvangen meerdere malen naar voren.

Ontoelaatbaar
Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum wil hard optreden tegen koeriers die sterke drank verstrekken via sociale media. “Het alcoholgebruik onder jongeren in de Gooi- en Vechtstreek is zorgwekkend. Een koerier die in de avonduren in de openbare ruimte alcohol aflevert aan minderjarige jongeren is absoluut ontoelaatbaar. Deze actie is de start van een strenge aanpak van deze koeriers.”

Uit de krant