Op de arm van de wethouder verrichtte de 5-jarige Ismael de openingshandeling van de kerstactie van Make-A-Wish Nederland.
Op de arm van de wethouder verrichtte de 5-jarige Ismael de openingshandeling van de kerstactie van Make-A-Wish Nederland. Foto: Bastiaan Miché

'Al die lichtjes in de kerstboom branden ver voor 24 december'

Algemeen

HILVERSUM De doelstelling is dat alle 7.000 lampjes in de reuzekerstboom op het Mediapark op zondag 24 december branden. Wimar Jaeger zou Wimar Jaeger niet zijn als hij daar veel ambitieuzer tegenaan zou kijken. "Alle lichtjes in deze boom van Make-A-Wish Nederland branden ver voor die datum", zei hij afgelopen donderdag op het Joop van den Endeplein.

Als een volleerde master of ceremony (MC) probeerde de wethouder het publiek vlak voor de Curling Cup Mediapark warm te maken voor de kerstactie van Make-A-Wish. "Jullie staan nu allemaal te filmen met je mobieltje. Zet dat uit en ga naar je sms. Dan stuur je een bericht naar 4333 en tik je je wens in. Geef dit door aan heel Hilversum", was zijn boodschap.

Allermooiste wens
Ieder lampje in de boom staat voor een kind dat Make-A-Wish Nederland sinds de oprichting in 1989 heeft geholpen met het vervullen van hun allermooiste wens. De organisatie, die zich twee maanden geleden gevestigd heeft op het Mediapark, zet zich in voor kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Ode
De 7.000 staan voor het aantal vervulde wensen in de afgelopen 28 jaar. Een volledig brandende boom is een ode aan al die kinderen die de organisatie heeft mogen helpen. Tegelijkertijd is dit een fundraiser voor de organisatie, die geheel subsidieloos door het leven gaat.

Rode knop
Met de 5-jarige Ismael op zijn arm verrichtte de wethouder de opening van de kerstactie. Met een ferme druk op de rode knop bleven alleen de al verkochte lampjes branden.

Omarmen
Dat waren er donderdag bijna 700. Wat Jaeger betreft zorgen de Hilversummers er ruim voor de deadline voor dat de overige 90 procent verkocht is. Hij hoopt dat het dorp nieuwkomer Make-A-Wish Nederland daarmee een warm welkom biedt en omarmt.

Magisch
Ismael is het gezicht van de kerstactie, omdat zijn wens de 7.000ste is van de organisatie. Sinds 2015 is de kleine Arubaan samen met zijn moeder in Nederland. Hij moest behandeld worden in het Emma ziekenhuis voor leukemie. Voor Ismael heeft kerst iets magisch en daarom wilde hij de Kerstman ontmoeten. Onder één voorwaarde: dat zijn hele familie met zijn vader en zus mee ging. Directeur Hanneke Verburg liet weten dat die wens is uitgekomen.

Zie hieronder het filmpje van Make-A-Wish over het jongetje:

Finland
De familie was donderdag aanwezig bij de aftrap van de kerstactie. Ze waren net een dag terug uit het koude Finland om het evenement in Hilversum bij te kunnen wonen. Zichtbaar moe verrichtte Ismael de openingshandeling. "Ismael was heel blij. Hij kon gewoon weer even kind zijn en echt even van alles genieten", aldus zijn zus over de trip. En er is nog meer goed nieuws. Binnenkort gaan Ismael en zijn moeder terug naar Aruba. Hij is klaar met de behandelingen.

Uit de krant