Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Veiligere entree van Arenapark

Bedrijven

HILVERSUM – Het college van burgemeester en wethouders wil de portemonnee trekken voor de herinrichting van de entree van het Arenapark aan de oostzijde. Het verbeteren van de verkeersveiligheid en een verbeterde uitstraling van het bedrijventerrein zijn belangrijke argumenten voor het gemeentebestuur om hier geld voor vrij te maken.

Bij de huidige gebruikers en eigenaren van dit bedrijventerrein leeft de wens al veel langer om de entree vanaf de Soestdijkerstraatweg aan te pakken. Dat tekende de gemeente op in de besluitenlijst van vorige week. Zij hebben daarbij vooral oog voor de verkeersveiligheid van langzaam verkeer. De veiligheid van met name fietsers en in mindere mate voetgangers is op dit deel van het Arenapark nog weleens in het geding. "Er worden regelmatig incidenten gemeld", aldus Hilversum.

Openbaar vervoer
Het gaat om herinrichting van het plein rondom Arena 300 en tegenover de Dudoktribune van de Gooise Atletiek Club. Een duidelijker routing moet de verkeersveiligheid hier ook verbeteren. Met deze maatregelen moet het Arenapark aantrekkelijker worden om met het openbaar vervoer of met de fiets naar deze werklocatie te komen. Meer mensen met het OV of op de tweewieler leidt direct tot afname van de parkeerdruk.

Halfverharding
Het aanpakken van de uitstraling van het Arenapark is eveneens onderdeel van de gewenste herinrichting. De gemeente stelt dat de huidige halfverharding slecht en moeilijk te onderhouden is. Daarom wil zij dit vervangen door een parkachtige uitstraling met gras. Voor dit project is 240.000 euro nodig. De raad moet instemmen met dit voorstel.

Uit de krant