Een van de werken.
Een van de werken. Foto: Bestuur de Gijsbrecht

Leerlingen van de Mozarthof schilderen Gijsbrechtgevens

Bedrijven

HILVERSUM - Een bijzondere opdracht voor leerlingen van de Mozarthof, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen in Hilversum. Zij hebben schilderijen gemaakt van hun favoriete winkels in de Gijsbrecht van Amstelstraat.

De tien kunstwerken krijgen komende zomer een plaats in de winkel. De tentoongestelde kunst is te koop, de opbrengst gaat naar het atelier van de Mozarthof.
De afgelopen weken werkten de leerlingen in het atelier van de school, afdeling voortgezet speciaal onderwijs, aan het project. Onder leiding van leerkracht Joke Baas schilden twaalf leerlingen hun favoriete etalages van winkels op de Gijsbrecht op hun eigen wijze. Ter inspiratie zijn er eerst foto's gemaakt van de etalages en producten in de winkels.

De kinderen zijn volgens Baas heel trots op hun kunstwerken en hebben met veel plezier gewerkt aan de schilderijen. "Tijdens de lessen beeldende vorming leren zij creatief omgaan met diverse technieken en verschillende materialen. Het beeldend uiten van hun reflectie op de wereld heeft een geheel eigen, herkenbare stijl. Deze kinderen werken veelal met een heel intuïtieve oorspronkelijkheid."

Irma Thierig van kookwinkel Balthazar, een van de geschilderde winkels, is heel enthousiast over het project en benaderde de leerlingen namens het bestuur van de Stichting Ondernemersfonds De Gijsbrecht om hun kunstwerken aan te bieden.

Uit de krant