Flyers tegen de komst van McDonald's bij de rotonde.
Flyers tegen de komst van McDonald's bij de rotonde. Foto: Bastiaan Miché
Video

Protest tegen Mac: 'Dit moeten we hier niet willen'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Een actiecomité van buurtbewoners heeft dinsdag geprotesteerd tegen de komst van een McDonald's-filiaal naast de rotonde aan de Vreelandseweg. Ze onderstreepten hun belangrijkste pijnpunten: de vrees voor verkeersoverlast en zwerfvuil. 

De buurtbewoners hebben rondom de rotonde grote spandoeken opgehangen. Ook zijn er flyers uitgedeeld aan voorbijgangers.

"Deze rotonde is al druk, zeker tijdens de spits. Als er ook nog een McDonald's bij zou komen met een dubbele McDrive dan wordt het nog erger", vertelt Carolien Glasbergen van het actiecomité. Ze maakt zich ook zorgen om het zwerfafval. "We hebben in Purmerend gekeken, en die McDonald's staat hoog op de lijst van zwerfafval. Dat moeten we hier niet willen."

Aanpassingen
Beheerder van de grond Roelof van Bruggen denkt dat het allemaal wel los loopt. "Met kleine aanpassingen, bijvoorbeeld het verbreden van het fietspad, zal het met de drukte wel meevallen. Wees blij dat er iets gedaan wordt aan het terrein."

Donderdag meer hierover in het HilversumsNieuws. De gemeenteraad beslist op 8 maart over de komst van de fastfoodgigant.

Foto's Bastiaan Miché

Uit de krant