Het Oosterspoorplein
Het Oosterspoorplein

SP zegt: Pak ook het lelijke eendje van het centrum aan

Buurt / wijk

HILVERSUM - De redenatie is dat het station en de directe omgeving een mooiere en meer aantrekkelijke entree moet zijn van Hilversum. Gezien de plannen voor deze gewenste metamorfose lijkt het erop dat het gemeentebestuur vanuit één kant handelt: de centrumzijde. Wat de SP betreft maken het Oosterspoorplein en het eerste deel van de Larenseweg ook deel uit van de ambitieuze opknapbeurt.

Wie de projectenkaart van centrum Hilversum bekijkt ziet dat het stationsgebied hier onderdeel van is. Wethouder Wimar Jaeger meldde eerder aan deze krant dat het Oosterspoorplein hoort tot het op te knappen stukje Hilversum, wat tussen de 45 en 55 miljoen euro gaat kosten. Alleen wordt nergens duidelijk wat voor ideeën er zijn voor dit plein en directe omgeving.

Veredelde parkeerplaats
Werp een blik op het Oosterspoorplein en het enige dat je ziet zijn fietsen en scooters. Veel Hilversummers stallen hier hun tweewieler en vervolgen hun weg per openbaar vervoer. Meer dan een veredelde parkeerplaats op een plein waar verder niets gebeurt is het niet. Volgens de SP is dit het lelijke en vergeten eendje van het centrum. "Je kunt het hier ontzettend mooi opleuken. Maak het gezellig en betrek het deel Larenseweg erbij. Bied ondernemers bijvoorbeeld de mogelijkheid evenementen op het plein te organiseren.

Historisch gezien hoort dit deel van Hilversum bij het centrum", is de oproep van Bianca Verweij (fractievoorzitter) en Pierre van Rooden (raadslid).

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant