Afbeelding

Hilversum krijgt jeugdorkest voor lichte muziek

Cultureel

HILVERSUM - Met de oprichting van een Hilversums jeugdorkest moet er een pool komen van talentvolle muzikanten. Paul Streefkerk van het City Orkest en Kees van Oorschot van Globe hebben de handen ineengeslagen en zijn samen dit initiatief gestart.

Het jeugdorkest gaat lichte muziek spelen. Streefkerk en Van Oorschot hopen jong muziektalent tussen de 12 en 18 jaar aan te kunnen trekken en hen vervolgens uit te dagen. Zij zijn op zoek naar bijvoorbeeld strijkers, blazers, maar ook vocalisten. "Het is de bedoeling dat we meteen goed van start gaan met een lekker repertoire. Dat betekent wel dat je een triool van een kwartnoot moet kunnen onderscheiden. Lichte muziek kan behoorlijk lastig zijn en een goed ontwikkeld ritmegevoel heb je echt nodig. Natuurlijk pas ik de arrangementen aan, maar we gaan voor kwaliteit", meldt Streefkerk.

Volgende maand
Het idee van een Hilversums jeugdorkest voor lichte muziek ontstond vorig jaar. Streefkerk klopte aan bij Van Oorschot. Die had zelf al een soortgelijk plan. Gezamenlijk zijn zij naar de gemeente gestapt. Hilversum was enthousiast en heeft een subsidie verstrekt, waardoor het City Orkest en Globe nu aan de slag kunnen met hun project, dat volgende maand begint.

"Zo komt er een nieuwe kweekvijver van talent bij, maar dan voor de lichte muziek", stelt Streefkerk. De getalenteerde musici kunnen dan bijvoorbeeld de overstap maken naar het City Orkest, dat ook nieuwe leden kan gebruiken. De voormalige Vara-studio aan de Heuvellaan 33 is de thuishaven van het orkest en Globe. Daar gaat het jeugdorkest repeteren. Aanmelden kan via info@globekc.nl.

Uit de krant