Afbeelding

Monopoly-spel voor 't Gooi op komst

Cultureel

HILVERSUM - De watertoren van Bussum, de Grote Kerk van Naarden, de poffertjeskraam van Laren en heel wat andere herkenbare punten: er wordt gewerkt aan een Monopoly-spel voor 't Gooi.

Het spel wordt gemaakt door Bussumers Bert-Jan Koekkoek en Wijnand den Uyl. Ze kwamen met het plan toen ze andere Monopoly-spellen van plaatsen zoals Alkmaar, Texel en Breda zagen. "Het plan was al snel om een spel voor 't Gooi te maken. Monopoly past perfect bij 't Gooi met al dat geld en vastgoed. Van het een kwam het ander", vertelt Den Uyl. "We hebben gebeld met de maker van het spel om over onze plannen te vertellen en daarna konden we snel aan de slag."

Het gaat al met al nog wel even duren voordat het spel echt verkocht wordt. Dat staat pas voor september op de rol. "We werken nu hard aan het vormgeven van het spel. Kort gezegd: welke kenmerkende plekjes van de plaatsen komen er op het spel, wat komt er op de kanskaarten te staan en ga zo maar verder. We hadden al snel een paar plekken gevonden, maar we beoordelen alles best streng. We gaan het spel wel zo leuk maken als het kan", vertelt Koekkoek. "We hebben er best heel wat werk aan. Naast het vormgeven van het spel zelf, zoeken we nog naar sponsors. Het gaat hard, maar we hebben nog wel wat te gaan."

Uit de krant