Afbeelding
Foto: Scenecs

Scenecs legt rode loper neer van bijna halve kilometer

Cultureel

HILVERSUM – Hilversum krijgt een rode loper van bijna een halve kilometer in het centrum. Het tapijt van 470 meter verbindt van vrijdag 26 mei tot en met vrijdag 2 juni de VUE bioscoop met Filmtheater Hilversum, de twee locaties van het Scenecs International Film Debutfestival.

Volgens festivaldirecteur Arya Tariverdi is dit de langste rode loper ooit bij een filmfestival. Scenecs meldt dat de langste rode loper 455 meter lang was. Die was neergelegd bij een première van een Harry Potter-film. Met het Hilversumse rode tapijt, dat van het marktplein over de Groest naar de Herenstraat gaat, wil Scenecs de aandacht vestigen op het filmfestival, dat over acht dagen begint.

Tim Douwsma
Wethouder Wimar Jaeger van Media opent het festival op  vrijdag 26 mei. 'Spaak', de allereerste film van Tim Douwsma als regisseur, is de opener van Scenecs. Een week later sluit het festival groots af met een gala in Studio 21. Tariverdi laat weten dat Erik de Vogel, vooral bekend als Ludo Sanders in 'Goede Tijden, Slechte Tijden', de presentator is van dit avondvullende programma.

Uit de krant