Dudok in Concert vorig jaar.
Dudok in Concert vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Dudokconcert opening Dutch Media Week

Cultureel

HILVERSUM - Frank Boeijen, Fresku, Angela Groothuizen en de 3J's zijn enkele artiesten die woensdag 6 september te zien zijn tijdens Dudok in Concert. De presentatie is in handen van Art Rooijakkers. Het concert is de nationale opening van de Dutch Media Week, want de NOS zendt het evenement, net zoals in 2016, uit.

Velen hadden woensdagavond 6 september al vrij gehouden voor concert, dat om 20.30 uur begint naast het raadhuis. Nu is ook bekend wie hier allemaal aan meewerken. Naast de hier bovengenoemde namen komen ook Julia Zahra, Boris, het Goois Vrouwenkoor en het Metropole Orkest aan bod. Radio-dj en beeldend kunstenaar Ruud de Wild, de geboren Hilversummer, is de verhalenverteller van de avond. Hij krijgt de kans de gevel van het raadhuis opnieuw in te kleuren.

Spektakel
Nog twintig dagen, op de site van Dudok in Concert tellen ze af, en dan vindt het spektakel weer plaats op en rond de Raadhuisvijver. Ditmaal is het evenement de start van de Dutch Media Week, het zevendaagse evenement waarbij media in al haar facetten aan bod komt. "Dudok in Concert op 6 september geldt als nationale aftrap van de Dutch Media Week", vertelt Herman Dummer, directeur Dutch Media Foundation.

Een miljoen mensen
Vorig jaar was de eerste versie het slot van het Dudokjaar. Hilversum stond uitgebreid stil bij honderd jaar stadsarchitect Willem Marinus Dudok. Net zoals in 2016 is het concert ook nu weer te zien op landelijke televisie. Vorig jaar keken een miljoen mensen naar de registratie. De NOS zendt het optreden vanaf 20.33 uur live uit op NPO 1.

Het programma van Dudok in Concert begint al om 13.00 uur in het Dudokpark. Tussen 15.00 en 20.00 uur is het Raadhuis Open Podium gepland. Om 20.00 uur begint het voorprogramma. Het concert duurt tot 23.00 uur. In totaal is er plaats voor 5.000 bezoekers. De entree is gratis.

Uit de krant