Loving Vincent.
Loving Vincent. Foto: Filmheater Hilversum

Filmfestival Hilversum trekt 3.000 bezoekers

Cultureel

HILVERSUM - De inmiddels vijfde editie van het Filmfestival Hilversum afgelopen week heeft ongeveer 3.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar toen er 3.500 filmliefhebbers naar het gebouw aan het Herenplein kwamen.

Belangrijkste reden van het lagere aantal, is volgens de organisatie het mooie weer. Toch kijkt programmeur Luc Freijer met een goed gevoel terug op de lustrumeditie. De pakweg dertig films kregen nagenoeg allemaal hoge waarderingscijfers en de bezoekers reageerden enthousiast. 

Van alle films werd de compleet geschilderde speelfilm 'Loving Vincent' - over het leven van Vincent van Gogh - het allerhoogst gewaardeerd door het publiek, met maar liefst een 9,1. Deze film is vanaf woensdag 25 oktober dagelijks te zien.

Andere films die zeer hoog scoorden bij het publiek zijn onder andere 'The Glass Castle', een biografisch drama met Brie Larson ('Room'), en de documentaire 'Liefde is aardappelen'. Beide films zijn nu bij Filmtheater Hilversum te zien. 

Ook werd 'Oude Liefde' van Nicole van Kilsdonk ('Ventoux', 'Zadelpijn') erg goed ontvangen - deze film is vanaf 2 november te zien. Zondagavond eindigde het festival met de voorpremière van 'Le Fidèle' van regisseur Michaël Roskam (vanaf 2 november te zien).

Het gehele programma van Filmtheater Hilversum en de top 10 van publieksfavorieten van het filmfestival is te vinden op www.filmtheaterhilversum.nl.

Uit de krant