Foto: Rick Mandoeng
Foto: Rick Mandoeng

Grote belangstelling voor eerbetoon aan oude fotografen

Cultureel

HILVERSUM - Fotografe Sacha de Boer opende zaterdagavond samen met Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum, de eerste PS Camera tentoonstelling in Museum Hilversum. Dat gebeurde onder grote belangstelling.

PS Camera is een initiatief van de fotografen Kos Breukel en Rose Ieneke van Kalsbeek. Met dertig camera's als estafettestokje toont het werk van bekende Nederlandse fotografen en foto's die fotografen van vandaag met historische camera's maakten. 

"De tentoonstelling is een eerbetoon aan de oude fotografen", aldus Stef van Breugel, directeur van Museum Hilversum. "Bezoekers zien ook de prachtige foto's van Koos Breukel. Een eregalerij waarmee ook de fotografen van vandaag een gezicht krijgen", zegt hij verder. 

Donderdag is een speciale lezing waarin vijf fotografen vertellen over hun helden: Marco van Duyvendijk over Lucebert, Marijn de Jong over Peter Martens, Rose Ieneke van Kalsbeek over Paul Citroen, Eric Wolkers over Jan Wolkers en Anika Schwarzlose over Frido Troost.

Uit de krant