De zeven BN'ers die deelnemen aan 'Het Perfecte Plaatje'. Foto: Museum Hilversum
De zeven BN'ers die deelnemen aan 'Het Perfecte Plaatje'. Foto: Museum Hilversum

Foto's van 'Het Perfecte Plaatje' in Museum Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Terwijl de foto's van de expositie 'PS Camera' gaan, staat de volgende foto-tentoonstelling in Museum Hilversum alweer op stapel. Vanaf donderdag 15 december zijn daar veel kiekjes te zien die tijdens het RTL4-programma 'Het Perfecte Plaatje' gemaakt zijn.

Tot en met zaterdag 31 december zijn de foto's te bezichtigen. In 'Het Perfecte Plaatje' krijgen zeven bekende Nederlanders met een passie voor fotografie de opdracht om bijzondere foto's te maken. Een panel van professionals beoordeelt hun werk. Iedere week valt de fotograaf met de laagste score af.

Winnaar
Humberto Tan, Kim Feenstra en Marco Borsato zijn momenteel de drie overgebleven kandidaten. Eerder vielen Heleen van Royen, Paulien Huizinga, Ruud Feltkamp en Winston Gerschtanowitz af. Wie zich de winnaar van het programma mag noemen, wordt maandag 12 december duidelijk. Drie dagen later zijn veel foto's van hen te zien in het Hilversumse museum. De officiële opening is zaterdag 17 december.

Ontroerend
"In 'Het Perfecte Plaatje' wordt iedere foto geprint zodat de jury de beelden goed kan bekijken. De kijker krijgt dankzij deze expositie de kans om de verrassende en ontroerende foto's van dichtbij te beleven", meldt Jan-Ton Prinsze, country director van Canon Nederland.

Anders
"In de tentoonstelling wordt een selectie van de werken getoond en worden bezoekers uitgedaagd anders te kijken", zijn de woorden van museumdirecteur Stef van Breugel.

Uit de krant