Foto: Karin van Leeuwen
Foto: Karin van Leeuwen

De grote droom van Hart voor Kinderen

Human Interest

HILVERSUM - Haar ogen beginnen te stralen als ze over haar grote droom vertelt: kinderen die in nood zijn helpen. Erna Neuteboom is initiatiefneemster van de Hilversumse stichting Hart voor Kinderen. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers doet ze wat ze kan voor kansarme kinderen. "Ja, het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar stel je voor dat die druppel op jou valt", stelt de Hilversumse.

Neuteboom woonde zo'n dertig jaar geleden in Zuid-Afrika, reisde de liefde achterna. Ze was zwanger van haar eerste zoon toen ze emigreerde en in het ruim van het vliegtuig ging dus een koffer vol babykleertjes mee.

Onrecht
Het wiegje in Pretoria waar haar oudste kwam te liggen was al zo anders dan dat van de baby's die in Zuid-Afrika werden geboren. Neuteboom kon het maar nauwelijks aanzien en vond het een groot onrecht. "

Honger
Mijn kind had geen honger, hoefde niet op een krantje te slapen. Wij hadden geen zorgen, terwijl op straat talloze kinderen aan het overleven waren. Hun jeugd is zo zwaar en ze zijn totaal niet onbevangen." Toen ze Zuid-Afrika na drieënhalf jaar verliet, nam ze een droom mee: kwetsbare, zieke kinderen een toekomst geven.

Ongeluk
Terug in Nederland werkte Neuteboom jaren bij de Evangelische Omroep. In 2008 verloor ze daar door de recessie haar baan. Achteraf was dat een geluk bij een ongeluk, want het bleek hét moment waarop ze haar droom kon waarmaken.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant