Afbeelding
Foto: Karin van Leeuwen

Supermarkt Moskva kwam als een geschenk uit de hemel

Mensen

HILVERSUM - Zo langzamerhand verandert de Koninginneweg, in elk geval het laatste stuk richting station, in een vrolijk, internationaal straatje. Een Italiaanse pizzeria, een Chinese massagesalon en Koerden die een telefoonwinkel runnen. En sinds kort zijn Alex en Irina eigenaren van de supermarkt Moskva. "We zijn dankbaar dat we deze kans hebben gekregen. We zijn trots op onze supermarkt", straalt Alex Chavrouk.

Zeventien jaar geleden vluchtten Alex, Irina en hun dochter naar Nederland. De situatie in Rusland was onveilig en halsoverkop verliet het gezin het geboorteland.

Groot was de vreugde toen het gezin een rijtjeshuis kreeg aangeboden in Amstelveen. Nog steeds wonen ze daar en sinds kort rijden ze op en neer naar Hilversum, naar hun winkel. "De vorige eigenaren waren vrienden van ons. De vrouw kampte met gezondheidsproblemen en moest noodgedwongen stoppen met de winkel. Zij vroeg of het niets voor ons was." Heel lang hoefden Alex en Irina daar niet over na te denken.

Alex is tevreden. Is blij met zijn winkel. Weet dat hij daar geen miljonair mee gaat worden. Hoeft ook niet. Ze hebben een dak boven hun hoofd en hun twee kinderen hebben dagelijks te eten. Zijn buren zijn z'n beste vrienden, beter had hij het niet kunnen treffen.

Lees het artikel van Karin van Leeuwen verder in de digitale editie

Uit de krant