Afbeelding

Hilversumse clubs scoren 23.458 euro met Grote Clubactie

Mensen

HILVERSUM - Lotenverkopers in Hilversum van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Hilversum is in bij elkaar 23.458 euro.

De Gooise Atletiekclub staat met een opbrengst van 4.684,80 bovenaan op de Hilversumse ranglijst. ASC Hilversum Hurricanes legde met 2.488,80 euro beslag op de tweede plaats. Wasmeer maakte het denkbeeldige podium compleet met 1.788 euro, iets meer dan de 1.771,20 euro die Scouting St. Paulus bijeen verzamelde. 

De totale landelijke score was met 5500 deelnemende verengingen 8,9 miljoen euro. Zo'n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna drie miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22 procent. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit. 

Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: "We zijn trots op de vele vrijwilligers en leden die zich jaar in jaar uit inzetten om extra geld in te zamelen voor hun vereniging. De betrokkenheid tussen de club en haar leden is enorm groot mede dankzij de Grote Clubactie. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. We zijn erg trots op deze opbrengst! De inkomsten van vrijwel alle goede doelen staan onder druk. Het is daarom fantastisch dat het verenigingen lukt om dit resultaat te behalen. Dit is vooral te danken aan tienduizenden enthousiaste (jonge) vrijwilligers met hart voor hun club." 

 

Uit de krant