Woningen op de hoek van de Van Dijkstraat en Erfgooiersstraat. Foto: Bastiaan Miché
Woningen op de hoek van de Van Dijkstraat en Erfgooiersstraat. Foto: Bastiaan Miché

166 nieuwe sociale huurwoningen in Noord

Buurt / wijk

HILVERSUM – Na een stilteperiode van anderhalf jaar is het hoge woord er nu dan toch uit. De 138 verouderde woningen aan de Dasselaarstraat, Verschurestraat, Van Dijkstraat en de Erfgooiersstraat worden niet gerenoveerd, maar gaan tegen de vlakte. Hier komen vijf nieuwe gebouwen voor terug, allemaal sociale huur.

Dat is de kernboodschap van wethouder Floris Voorink. De 138 appartementen van De Alliantie uit de jaren 50 voldoen niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Daarom gaan ze plat en daar komen , verspreid over vijf gebouwen, 166 sociale huurwoningen voor terug.

Inpandig
De plannen zien er iets anders uit dan hiervoor. In Noord 2.0 zijn de bergingen op het binnenterrein verdwenen. Deze worden nu deels ondergronds en deels inpandig gerealiseerd, zo meldt de VVD-bewindsman. 

Bouwhoogte
Volgens de liberaal sluiten de nieuwe panden goed aan bij de bestaande stedenbouwkundige eigenschappen van Hilversum-Noord. Wel is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk, omdat de beoogde gebouwen gedeeltelijk buiten de huidige bouwvlakken zijn gesitueerd en er niet wordt voldaan aan de maatvoeringseisen (lees: bouwhoogte).

Ter inzage
Vrijdag 4 november wordt de gemeenteraad bijgepraat over het plan Noord 2.0. Het ontwerpbestemmingsplan komt zes weken ter inzage te liggen.

Uit de krant