Afbeelding

Op Hilversum Media Campus omscholen naar software-expert

Algemeen

HILVERSUM - Wie tijdens zijn of haar studie de ICT-vaardigheden gemist heeft, kan zich later dit jaar bij de Hogeschool van Amsterdam en de Hilversum Media Campus laten omscholen.

Hoogopgeleide talenten zonder ICT-achtergrond worden in elf maanden omgeschoold tot software-engineer. Het maakt deel uit van het initiatief 'Make IT Work', waarmee in een jaar al ruim tachtig mensen aan een uitdagende baan en doorgroeimogelijkheden in de ICT zijn geholpen.

Groeiende vraag
Op 18 april start voor het eerst een variant van Make IT Work specifiek gericht op de media-industrie. Hogeschool van Amsterdam werkt daarbij samen met Hilversum Media Campus en IT-specialist MyBit. Met de combinatie van werken en leren willen de initiatiefnemers inspelen op de groeiende vraag naar ICT-professionals in de media-industrie. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de deelnemende ICT- en mediabedrijven (werkgevers) investeren mee in dit project.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 12 februari aanmelden voor het omscholingstraject via een online selectietool. Werkgevers en kandidaten kunnen elkaar vervolgens ontmoeten op de werkgeversmarkt op 1 maart op het Media Park in Hilversum.

Uit de krant