Afbeelding
Foto's: Politie

Acht positieve drugstesten bij verkeerscontrole in ‘t Gooi: ‘Aankomende tijden blijven wij hier meer op controleren’

Politie & Justitie

HILVERSUM - Bij een verkeerscontrole in ‘t Gooi afgelopen week zijn onder meer acht bestuurders betrapt op drugsgebruik en hadden tien bestuurders geen rijbewijs bij zich.

De controle werd dinsdag gehouden door de politie Gooise Meren en die van Hilversum-Wijdemeren op verschillende plaatsen in de regio, waaronder bij de Dagcamping Hilversum-Laren. Daarbij werd onder meer gecontroleerd op rijden onder invloed, de technische staat van het voertuig en gedragingen in het verkeer. Tevens beschikte de politie over een rollerbank om onder andere elektrische fietsen, waaronder fatbikes, te testen. Dit is ‘veelvuldig’ gedaan. 

Uiteindelijk zijn er acht bestuurders betrapt voor het rijden onder invloed van verdovende middelen reden, tien bestuurders hadden hun rijbewijs niet bij zich, twee bestuurders reden zonder gordel en drie hadden een mobiele telefoon in de gand tijdens het besturen van een voertuig. Twee voertuigen bleken niet verzerkerd te zijn en één fatbike was niet goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ook werden er meerdere bekeuringen uitgewchreven omdat de technische staat van het voertuig niet in orde zou zijn. “Toch blijft het ons helaas verbazen dat van de vijftig afgenomen drugstesten, acht positieve drugstesten kwamen”, meldt de politie. “De aankomende tijden blijven wij hier meer op controleren. Deelname aan het verkeer onder invloed is absoluut niet wenselijk namen en gaat zeker niet samen.”


Uit de krant