Afbeelding

Autodief krijgt pech en wordt aangereden

Politie

HILVERSUM - Een ongeluk op de A27 ter hoogte van Maartensdijk zorgde vanmorgen voor een flinke file tussen Eemnes en Hilversum. Een 59-jarige man uit Hilversum met autopech werd aangereden. De auto bleek gestolen en het slachtoffer de dief.

Het slachtoffer was rond 6.00 uur op de rijbaan richting Utrecht gestrand en stak de weg over, toen hij werd geschept door een 23-jarige automobilist uit Houten. Hij raakte daarbij gewond, zo meldde de VID vanmorgen. 

In eerste instantie was het niet duidelijk waarom de man de weg was overgestoken. Volgens de politie stond er aan de andere kant van de snelweg een auto met schade aan de voorzijde. De gewonde man had de sleutel van die auto bij zich. 

Bekende van de politie
Het slachtoffer bleek een bekende van de politie te zijn vanwege een reeks inbraken. Daardoor rees het vermoeden dat de auto gestolen was. Dit werd bevestigd toen agenten de woning van de eigenaar van de auto in Hilversum opzochten. In die woning bleek bovendien te zijn ingebroken, waarbij naast de auto ook laptops waren gestolen. 

De gewonde verdachte is aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak. De A27 was door de aanrijding korte tijd dicht, waardoor er flinke files ontstonden. Rond 07.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. 

Uit de krant