Afbeelding
Foto: Jan Pieter van Woerkom

Zwaan Laapersveld 'bewust' aangereden en overleden

Politie

HILVERSUM - De bekende mannetjeszwaan op het Laapersveld in Hilversum is volgens getuigen 'bewust' aangereden en daarna overleden. "Dit is toch te gek voor woorden", vertelt een buurtbewoonster.

De aanrijding zou rond 18.45 uur donderdagavond hebben plaatsgevonden. De bestuurder reed vervolgens door. Getuigen noteerden het kenteken van de auto en schakelden de dierenambulance en politie in. Toen medewerkers van de dierenambulance arriveerden, was de zwaan al overleden.

"De politie is ermee bezig en gaat er vandaag mee aan de slag", aldus een politiewoordvoerder vrijdag. "Als een dier opzettelijk wordt aangereden is dat een milieudelict. Maar we moeten wel kunnen aantonen of er sprake is van opzet en er bewust is doorgereden. Daarom roepen we getuigen nadrukkelijk op zich te melden."

Eén van de buurtbewoners, geen getuige, is 'erg ontzet hierover', meldt zij. "Hier moet wat aan gedaan worden. Er moeten ook meer gevarendriehoeksborden komen voor de eenden.

Het zwanengezin, dat niet lang vier jongen had, kwam eind vorig jaar in het nieuws toen de zwanen mogelijk weg moesten vanwege overlast. Dat leidde tot de nodige onrust. Uiteindelijk bleek dat zwanen helemaal niet weg mogen worden gehaald. 

Uit de krant