Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Inbreker bedreigt Hilversummer met steekwapen

Politie

HILVERSUM - Een inbreker in je schuur ontdekken en vervolgens met een steekwapen worden bedreigd. Het overkwam een bewoner van de Wirixstraat in Hilversum in de nacht van zaterdag op zondag. Uiteindelijk wist de dief weg te komen. 

De bewoner hoorde rond 0.00 uur een geluid in zijn schuur. Hij besluit polshoogte te nemen en treft daar de voor hem vreemde man. De verdachte man pak direct een steekwapen dreigt hiermee in de richting van de bewoner. Hij verdedigt zichzelf door de verdachte met een voorwerp te slaan. Na een korte worsteling gaat de verdachte er vandoor.

De bewoner gaat achter hem aan. Verderop ziet hij echter een tweede persoon staan en besluit dan om de achtervolging te stoppen. De gealarmeerde politie stelt direct een onderzoek in rond de wijk, maar de twee verdachten zijn niet meer aangetroffen.

Signalement verdachte

De verdachte in de schuur is een kale man met een stevig postuur, rond 1,80 meter lang. Hij droeg een lange grijze jas tot over zijn knieën, een zwarte joggingbroek, zwarte handschoenen en zwarte schoenen. De man spreekt met een Oostblok-accent.

Uit de krant