Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Hilversummer krijgt werkstraf voor slaan collega

Politie

HILVERSUM - Een 19-jarige Hilversummer die begin dit jaar na een woordenwisseling een collega bij een autocleaningsbedrijf in Naarden een gebroken neus sloeg, is daarvoor veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur waarvan dertig voorwaardelijk. Dat heeft de politierechter in Lelystad bepaald.

Ook moet de man contact houden met de reclassering. Daarnaast wordt een eerder opgelegde voorwaardelijke straf van twintig uur ten uitvoer gelegd en de proeftijd met een jaar verlengd. De man was al eerder voor een geweldsdelict veroordeeld. De rechtbank heeft het adolescentenrecht op hem toegepast.

Volgens het slachtoffer, een vaste werknemer, had de autowasser zijn werkplek verlaten en werd hij daar op aangesproken. Er ontstond een woordenwisseling maar al snel gingen beiden weer aan het werk. Het zat de Hilversummer toch niet lekker en dus ging hij na een half uurtje verhaal halen. Vervolgens heeft hij met een sleutelbos in zijn hand zijn collega een harde vuistslag in het gezicht gegeven. Daarbij liep de man een gebroken neus op, een afgebroken tand en een snee onder het oog.

Volgens de verdachte was het juist zijn collega die hem als eerste een klap verkocht. Bij het autowasbedrijf werken jongeren met een beperking onder begeleiding. Op het moment dat de Hilversummer ruzie kreeg was de begeleiding niet in de buurt.

Het slachtoffer vroeg vierduizend euro smartengeld en en 575 schadevergoeding. Hij is erg aangeslagen geweest na het voorval omdat het op zijn werkplek gebeurde. Zijn veiligheidsgevoel heeft door het handgemeen een enorme knauw gekregen. Bovendien is hij nog steeds onder behandeling van een arts vanwege zijn gebroken neus.

Zowel de rechter als justitie vonden de smartengeld vergoeding te hoog en matigden dat tot een bedrag van 350 euro. De rechtbank legde uit dat dat de gebruikelijke bedragen zijn voor soortgelijke incidenten.

Uit de krant