De strijdbijl over de aanpak van het Philipsterrein is nu echt begraven. Foto: Bastiaan Miché
De strijdbijl over de aanpak van het Philipsterrein is nu echt begraven. Foto: Bastiaan Miché

Uitspraken Jaeger vielen Leefbaar Hilversum rauw op het dak

Politiek

HILVERSUM - Nee, er hoeft geen nieuwe tabak in de pas opgeruimde vredespijp. Maar de uitspraken van Wimar Jaeger over het Philipsterreindossier zijn bij Leefbaar Hilversum (LH) wel rauw op het dak gevallen.

In het HilversumsNieuws van donderdag 5 januari blikte de wethouder terug op zijn politieke jaar 2016. Hierin zei hij onder meer dat de langslepende kwestie over het Philipsterreindossier met Leefbaar Hilversum hem veranderd heeft. Hij gaf aan zijn politieke onbevangenheid te hebben verloren.

Boodschap
De uitspraken in deze krant deden bij LH de wenkbrauwen fronsen omdat de lucht in december nog geklaard is. Onder leiding van een mediator zijn enkele verhelderende gesprekken gevoerd, zoals de fractie aangeeft. Die boodschap hebben zij vrijdag 6 januari gezamenlijk wereldkundig gemaakt.

Verwarring
Jaeger en LH hebben vrede gesloten, ook al hebben zij nog steeds een andere mening over de aanpak ten aanzien van het dossier. Door het interview en de latere gezamenlijke verklaring is verwarring ontstaan, meldt LH.

Groter geheel
De focus ligt nu op het politieke jaar 2017. Constructief met elkaar omgaan is het sleutelwoord. "Resumerend: het gaat niet om personen maar om het grote geheel, namelijk: het besturen van ons mooie Hilversum", laat de fractie weten.

Uit de krant