Afbeelding

Motiemarkt voor ideeën komt terug

Politiek

HILVERSUM - In het raadhuis vindt op donderdagavond 1 juni de tweede MotieMarkt plaats. De eerste editie was een groot succes. Tijdens een MotieMarkt brengen inwoners hun ideeën voor een beter Hilversum zelf onder de aandacht van raadsleden. Raadsleden kunnen deze ideeën adopteren.

In de vorm van een motie worden de ideeën die geadopteerd zijn, door de raadsleden ingebracht in de vergadering van de raad op 12 juli bij het behandelen van de kadernota. In oktober 2016 organiseerde de raad een eerste MotieMarkt. Zeven ideeën werden toen geadopteerd door raadsleden. De ideeën zijn als moties ingebracht in de raadsvergadering en daar op een na allemaal aangenomen. Deze ideeën gingen over een ouderbabygroep, het samen opknappen en gebruiken van een schoolplein, het parkeerprobleem van bedrijfsbusjes in de Geuzenbuurt, een hondenzwemstrandje, EHBO en een muziekcorso. 

Ideeën
Tijdens de MotieMarkt op 1 juni kunnen inwoners weer zelf hun ideeën onder de aandacht van raadsleden brengen. Raadsleden die iets zien in het idee kunnen het adopteren. Het idee blijft eigendom van de inwoner die het inbrengt. Op deze manier is er direct contact tussen raadsleden en inwoners op een informele wijze.  De geadopteerde ideeën worden ingediend in de raadsvergadering van 12 juli. De gemeenteraad stemt in die vergadering over de ingebrachte moties. Er wordt dan gelijk duidelijk wat er met een idee gaat gebeuren.  

Griffie
Inwoners met ideeën kunnen vanaf nu contact opnemen met de griffie en een idee in brengen. Zij worden geïnformeerd over spelregels en voorwaarden. De griffie verleent hulp bij het formuleren. De initiatiefnemer is zelf verantwoordelijk voor de verkoop van zijn idee op de MotieMarkt. Aanmelden kan tot en met zondag 14 mei. 

Meer informatie via de griffie, gemeente Hilversum tel. 035-6292618 of via griffie@hilversum.nl  

Uit de krant