Sporthal Kerkelanden is een van de gemeentelijke sportaccommiodaties.
Sporthal Kerkelanden is een van de gemeentelijke sportaccommiodaties. Foto Bastiaan Miché

Rekenkamer: veel onduidelijk rond vastgoed Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Onduidelijke voorwaarden, fouten in de administratie en onvoldoende inzicht. In de vastgoedportefeuille van de gemeente Hilversum is veel onduidelijk, zo concludeert de Hilversumse rekenkamer.

Organisaties kunnen zaaltjes, gebouwen en accommodaties van de gemeente huren tegen een kostendekkende prijs. De gemeente heeft echter niet vastgelegd welke organisaties zij als 'maatschappelijk' beschouwt. Evenmin staat vast onder welke voorwaarden deze organisaties bij de gemeente kunnen huren of kopen, zo blijkt uit een persbericht van de rekenkamer.

Risico's
Tijdens het onderzoek stuitte de rekenkamer op fouten en onduidelijkheden in de gemeentelijke vastgoedadministratie. "Daardoor heeft de gemeenteraad van Hilversum onvoldoende inzicht in de kosten en opbrengsten, het aantal vastgoedobjecten en de financiële risico's", zo meldt de rekenmaker.

De bevindingen van de rekenkamer zullen door de gemeenteraad besproken moeten worden.

De rekenkamer is onafhankelijk orgaan, ingesteld door de gemeenteraad, dat erop toeziet dat het gemeentelijke beleid rechtmatig, doelmatig en doeltreffend is.

Uit de krant