In maart 2015 openden wethouders Van der want (links) en Klamer het Sociaal Plein aan de Wilhelminastraat.
In maart 2015 openden wethouders Van der want (links) en Klamer het Sociaal Plein aan de Wilhelminastraat. Foto: Bastiaan Miché

Extra miljoenen naar Sociaal Plein

Politiek

HILVERSUM - Om het Sociaal Plein naar een hoger plan te tillen is extra geld nodig. Dat blijkt uit het project-Winst, dat de Sociale Dienst heeft doorgelicht. Om onder meer de hoge werkdruk bij de werknemers te verlichten komt er structureel 1,1 miljoen euro bij. Daarbovenop investeert de gemeente verdeeld over de komende drie jaar nog eens 3,3 miljoen euro.

Voordat de indruk ontstaat dat het een grote chaos is, zegt wethouder Eric van der Want van Zorg en Jeugd dat het Sociaal Plein naar tevredenheid opereert. Sinds 2015 heeft de gemeente er extra zorgtaken bij gekregen van het Rijk. De Sociale Dienst biedt Hilversummers de hulp die zij nodig hebben en blijft binnen de budgetten.

Top 5
Nu is het tijd om door te ontwikkelen. Op sommige punten is nog winst te halen: Hilversum heeft namelijk de ambitie om tot de beste 5 sociale diensten van het land te horen.

Kwaliteitsslag
"Er is een duurzame, innovatieve kwaliteitsslag nodig om ook in de toekomst de nodige zorg te kunnen bieden", aldus Van der Want. Daarom investeert de gemeente nu extra geld in het Sociaal Plein.

Onderbezetting
Deze extra euro's zijn onder meer bedoeld om de structurele onderbezetting op te lossen. In totaal komen er twintig arbeidsplaatsen bij op de huidige 143 fte, waardoor de hoge werkdruk naar beneden moet.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant